Otippad vinst i EM

När EM-finalen var över den 10 juli, stod Portugal som vinnare. Portugal var otippade vinnare och lyckades inte heller i den här matchen vinna på ordinarie matchtid. Det krävdes ett mirakelmål på sen övertid.

803715-druck

För ett par veckor sedan avgjordes fotbolls-EM i Frankrike och det var Portugal som gick segrande ur mästerskapet, rapporterar Aftonbladet. Finalen var mellan Frankrike och Portugal och den höll på att gå till straffar. Efter 90 spelade minuter stod nämligen matchen lika och gick till förlängning. Efter 110 minuter var det dock en relativt okänd spelare i Portugal som fick in sitt första mål i turneringen. Spelaren, vid namn Éder, platsade inte ens i sin klubb Swansea den här säsongen och fick därför lånas ut till sin nuvarande klubb Lille. Nu fick han dock avgöra sitt landslags öde och tog alltså Portugal till en fin seger.

Portugal inte tippade

Det var många som hade tippat på att Portugal skulle vinna finalen, men det var garanterat ett gäng fler som tippade på Frankrike, vilket gjorde att en vinst för Portugal blev en relativ högoddsare. Om man har följt vilka odds em fotboll har haft kan man se en trend att Portugal inte alltid varit de med lägst odds för att vinna och vinna gjorde de faktiskt aldrig, förrän i semifinalen. Detta innebär att de gick segrande ur mästerskapet med endast en vinst efter ordinarie matchtid.

Hade en riktig stjärna

Varför många trodde att Frankrike skulle vinna istället för Portugal, berodde mycket på just det faktum att Portugal hade svårt att vinna matcher under hela turneringen. Sedan var det också så att Frankrikes stjärna Antoine Griezmann verkade vara bättre än Portugals stjärna Cristiano Ronaldo i turneringen. I Expressen kan man läsa att Griezmann sågs som en stor hjälte i hemmanationen efter att ha gjort många avgörande mål.