Lite grunder för odds

VM är som bekant en förkortning utav Världsmästerskap. I fotbollssammanhang säger man Fotbolls VM och på engelska FIFA World Cup. Turneringen spelas var fjärde år och har spelats sedan starten 1930 (dock inte 1942 av relativt uppenbara skäl). Runt 30 lag deltar i cupen och kvalifikationen går till på så sätt att man spelar kvalspel emot geografisk bestämda kvalgrupper. De enda landet som egentligen är direktkvalificerat är värdlandet.

Något av det roligaste man kan göra med fotbolls-VM är att betta kring det. Då är det viktigt att ha koll på oddsen. Läs gärna mer på exempelvis Pointpoker.com.
Skall man utse det mest framgångsrika landet så kan man kolla på antalet medaljer. Tyskland ligger i toppen med tio medaljer, 3 guld, 4 silver och 3 brons. Tätt efter Tyskland ligger Brasilien med 5 guld, 2 silver och 2 brons. Sverige ligger på en sjätteplats i ligan med 1 silver och 2 brons.

De senaste världsmästerskapen spelades 1994 i USA, 1998 i Frankrike, Sydkorea/Japan 2002 och Tyskland 2006. 1994 vann Brasilien, 1998 Frankrike, 2002 Brasilien igen och 2006 gick Italien segrande ur sista matchen.

Nästa land på tur att stå som värd för Fotbolls VM 2010 är Sydafrika, det är faktiskt den första gången någonsin som VM hålls i Afrika. Matcherna kommer hållas på en rad orter och arenor, den största “Soccer City” i Johannesburg har en kapacitet på över 90 000 åskådare!

Frågan är om lika många svenskar kommer att se på Fotbolls VM eftersom Sverige inte lyckades kvalificera sig i år och kommer därför inte att spela i VM 2010. Men bra fotboll är bra underhållning, så att inte titta bara för att Sverige inte spelar gör att man går miste om en hel del bra underhållning, för vad är bättre än att sitta med ett gäng vänner och titta på sport?