Konsten att betta i fotbollen

Fotboll är en stor sport i Sverige, även om landet i de stora mästerskapen inte alltid har lyckats prestera speciellt bra. Trots bristen på guld och de stora finalerna är det många barn som vill bli den nästa Zlatan när de själva blir tillräckligt stora. Kanske måste man dock separera Zlatans framgångar från det svenska landslaget. Samtidigt som Zlatan under de senaste åren har blivit en framgångsrik maskot för den svenska fotbollen. Ensam på tronen.

Supporters gillar ofta betting

De supporters som brinner för sporten då? Hur ser deras förhållande ut till fotbollen? Gemensamt för dem allra flesta är att de alla har ett eller flera lag i olika ligor som de följer. På så sätt får dem alltid uppleva medgångar, men ibland också motgångar, under året. De är inte lika beroende av just det svenska landslaget. Vanligt är att man har ett favoritlag i varje liga.  Det kan handla om att man hejar på Arsenal i Premier League och samtidigt på Malmö FF i Fotbollsallsvenskan.  Vanligt för många supporters är också att man följer sitt lag på andra sätt, som att man bettar på utgången i de olika ligorna på nätet via betting-sajter som Blue Square. Att placera pengar på hur man tror att utgången blir i de olika matcherna är något som adderar extra spänning. När man bettar är det en fördelar att ha lite koll på saker som:

  • Vilka spelare som mest sannolikt kommer att spela i de olika matcherna.
  • De olika lagens aktuella form och senaste resultat.
  • Specifika spelares form och skadestatistik.

Vill du börja följa fotbollen?

Har man inte fallit för sporten ännu, men skulle vilja testa om man kan bli något som kan likna en fotbollsfantast, finns det sätt att börja på. Det första steget är att hitta ett lag att stötta och heja på. Det vanligaste är att man redan har ett lag, för att ens föräldrar eller någon i närheten under ens uppväxt, har varit supporter till just det laget. Vanligt är också att man hejar på ett lag som har någon form av anknytning till den plats där man är uppvuxen. I grunden behövs dock inte detta. Man får givetvis stötta det lag som man själv vill. Anledningen till varför man bör ha ett lag som man följer, är att sporten blir betydligt mycket roligare då. Sen får man själv välja vilka delar ur den aktuella fotbollskulturen, som denna, man vill vara utan.