Halvtid i fotbollsmatchen

Det är fyra år mellan varje VM i fotboll. Det kan tyckas vara en lång tid. För någon som älskar fotboll är det nästan en hel oändlighet mellan ett fotbolls-VM och nästa. För en fotbollsälskare är till och med den där femton minuter långa pausen i halvtidsvilan på en fotbollsmatch lång som fyra år. Så vad ska man göra med all tid i halvtid?

Bli rik i halvtidsvilan

Det här kan tyckas vara ett nästan löjligt bekymmer. Vad är femton ynka minuter av livet hos ett fotbollsfan? Det är ju i stort sett bara två reklampauser och ett litet mellansnack som får plats mellan halvlekarna. Dessutom borde en mästerskapsmatch i fotboll locka in rätt sköna annonsörer. Så reklamen borde ju faktiskt vara uthärdlig. Snacket mellan reklamerna är ju också inget för fotbollsälskaren att missa. Där går man ju igenom vad som hänt under matchen och vilka förutsättningar som den andra halvleken har. Att gissa om vad en andra halvlek i ett stort fotbollsmästerskap håller är som att spela roulette. Gissningar. Ingen stor deal då, mister fotbollsnörd.

Jo. För det första är reklamen under ett fotbolls-VM så repetitiv och bred att det är ett hån mot en intelligent tittare. För det andra är det där lilla taktiksnacket av så kallade fotbollsexperter rätt ointressant. Det är sällan den självproklamerade fotbollsvetaren hemma i TV-soffan håller med om vad som sägs. Och repriserna på första halvleks situationer och mål har man redan sett hundra gånger under själva sändningen. Allt som återstår att göra för Svenne Fotbollsfan är att fylla på chipsen och öppna en till folköl med Heja Sverige tryckt på sidan.